Plukken

Hierbij plukken we met de hand de doodde haren tot de wol van de hond. Mijn advies is om elke 6 maanden een afspraak te maken om uw hond te laten plukken.

Wij nemen per 01-03-2023 helaas geen nieuwe ruwharige klanten aan, deze worden standaard geannuleerd!

 

Strippen van ruwharige hond

Bij het strippen van een ruwharige hond plukken we met de hand de helft van de plukvacht. Na 3/4 maanden strippen we de helft die we toen hebben laten staan zodat hij dus nooit tot aan zijn wol wordt geplukt.

 

Knippen

De meeste kroes vachten worden geknipt met een professionele rechte schaar hierdoor kan je het model goed strak knippen. Bij een zachtere vacht wordt er geknipt met een effileerschaar om de vacht zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Mijn advies is om tussen de 8 en 10 een afspraak in te plannen in de trimsalon. Zo kan je jouw hond in een leuk model houden.

 

Scheren 

Bij scheren gebruiken we verschillende opzet kammen. Zo kan je de hond in verschillende lengtes houden. Het lijf scheren we de rest knippen we allemaal in model. Mijn advies is om tussen de 8 en 10 weken een afsprak in te plannen in de trimsalon. Zo kan je jouw hondje in een leuk model houden.

 

Ontwollen

Hierbij halen we het onderwol wat los zit uit de vacht. Dit gebeurt met een waterblazer. Bij deze behandeling adviseer ik om elke 12 weken naar de trimsalon te komen.

 

was / blaas methode

Hierbij halen we alle los zittende haren van de hond. Mocht uw hond erg verharen hebben wij hier een speciale behandeling/advies voor. 

 

informatie: 

Voor kleine honden met een onderhouden vacht duurt de trimbehandeling tussen de 1,5 a 2 uur. Voor medium tot grote honden met een onderhouden vacht duurt de trimbehandeling tussen de 2 tot 3 uur.

 

Heeft de hond last van vilt? Dan moeten wij in verband met het welzijn van de hond hem kort scheren. Heeft de hond last van klitten? Dan word daar €19,50 per half uur extra voor gerekend.